Гражданин е възмутен от безотговорното отношение на общинската администрация в Стара Загора.Богомил

...
Гражданин е възмутен от безотговорното отношение на общинската администрация в Стара Загора.Богомил
Коментари Харесай

Общински паяк вдигна кола в Стара Загора, причината ще ви изуми

Гражданин е засегнат от безотговорното отношение на общинската администрация в Стара Загора.

Богомил Василев споделя, че от дни автомобилът му е паркиран отвън зелена зона на улица " Христо Ботев " в Стара Загора. Той си заплаща паркирането, но признава, че мъчно се намират места, поради огромните бройки служебни места, които се дават. В един миг Богомил получава позвъняване от другар, който го сюрпризира с новината, че колата му е вдигната с общински паяк. Василев обаче в този миг е отвън града и би трябвало да тръгне незабавно, с цел да прибере колата си от наказателния паркинг и занапред да научи защо е вдигната.

Шофьорът на автомобила схванал, че на това място, на което е било паркирано возилото му, общината е дала да се сложат служебни места. Когато е паркирал обаче не е имало знак и местата не са били служебни.

" Нямам срещу това, сложили са знака за служебни места, но вместо да ме потърсят и да ме осведомят да преместя колата си, тъй като мястото става служебно, те вземат решение просто да я вдигнат с паяка?! ", възмущава се Богомил.

" А в случай че се беше наложило да не присъствам седмица, един месец или повече какво щеше да стане? Плащаме налози, такси и какво ли не още и какво получаваме отсреща? ", добавя мъжът.

В мненията питат водача дали е заплатил за " услугата " на паяка, а той дава отговор: " Според вас дали ме пуснаха без да си платя паяка.. "

Анита Камбурова написа, че в някои страни слагат осведомителни табели, с цел да осведомят по кое време и къде ще се прави нещо. " Мразя да го споделям, но мнооого самун има да ядем да ги стигнем ", добавя тя.

Константин Костов пък отбелязва, че е следвало просто да преместят паркираната кола наоколо едно-две места, само че не и да я транспортират до наказателния паркинг.

" Случвало ми се е сходна обстановка в Германия. Седмица по-рано имаше осведомителни табели, че паркоместата би трябвало да се освободят и по този начин всички си отстраниха колите от свободния паркинг без проблеми, паяци, санкции и така нататък ", разяснява Ясен Иванов.

Снимката е илюстративна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР